English   

Incalzire sere / Cogenerare

 

Instalatiile de ultima generatie dispun de un sistem de comandă pentru supravegherea şi controlul instalaţiilor controlat de un microprocesor. Sistemul avansat de comandă poate monitoriza şi regla arzatorul si grupul de pompaj/mixare si supraveghează toţi parametrii.

Sistemul de monitorizare oferă posibilitatea de a administra, controla şi proteja instalaţia prin intermediul unei conexiuni prin modem sau a unei retele RS232.

Sistemul de incalzire va dispune de:
- Centrale termice Low Nox in acord cu reglemenatrile europene de mediu;

- Condesatoare de gaze arse;
- Grupuri de amestec si transport energie termica complet automatizate cu interfata FIDU.

Intreaga instalatie corespunde normelor europene de securitate impotriva incendiilor.

 

Instalatie de cogenerare


Instalatiile de ultima generatie dispun de un sistem de comandă pentru supravegherea şi controlul instalaţiilor controlat de un microprocesor.

Cogenerare īnseamnă producerea combinată de energie electrică şi energie termică.

Principala caracteristică a tehnologiei de cogenerare este reprezentată de eficienţa energetică şi de economia de combustibil spre deosebire de producerea separată a formelor de energie, de aici rezultand avantaje ecologice şi economice ale producţiei de energii īn cogenerare.

De asemenea, reducerea emisiilor de noxe fata de sistemele conventionale producatoare de energie termica sau electrica cu pana la 30%, cat si independenta totala sau partiala fata de furnizorii si producatorii nationali de energie electrica si termica au impins producatorii de legume in sere calde sa ia in considerare din ce in ce mai mult sistemele de cogererare.Condesator de gaze arse

 

Aceasta instalatie are rolul de a extrage CO2 din gazele arse si sa sa’l utilizeze in prococesul de cultura. Dupa cum se stie in procesul de fotosinteza planta are nevoie de CO2.

Practica a demonstrat că īn majoritatea complexelor de sere este posibil să se utilizeze īn mod profitabil un condensator pentru gazele de ardere, presupunāndu-se că condensatorul furnizat se potriveşte exact condiţiilor de funcţionare, metodei de cultivare, necesarului de căldură, sistemelor de īncălzire disponibile, sarcinii medii a boilerului, facilităţilor de dozare CO2, dacă sunt necesare şi altor aspecte similare.

Avantaj ecologic: se reduc si emisiile de CO2 din atmosfera.

    

Click aici pentru a mari Click aici pentru a mari Click aici pentru a mari
Click aici pentru a mari Click aici pentru a mari Click aici pentru a mari